ForumMagyarJátékfejlesztési ötletek, javaslatok

posts per page
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

176. MerielMeriel Bandit posted April 12, 2012 06:25 PM
nem másolom be ide is, bölcs problémára egy ötlet...
KATT !

Last modified by Meriel at April 12, 2012 06:27 PM.

http://nadirim.com/forum/post/13739

177. CarnivaleCarnivale Bandit posted April 15, 2012 02:40 AM
Még mindig a GEM-es dolgok problémája.
Jó lenne a zsákon belül egy külön zseb a GEM-ért vásárolt fegyverzet, ruházat tárolására szolgáló korlátlan tárhely, csak a GEM-es dolgokra lehetne használni, így megmaradna hagyományos bővíthető és lenne egy speciális a korábban pénzért vásárolt dolgok tárolóhelye. (A "dupla" fizetés elkerülése miatt.)
"Have you tried turning it off and on again?" http://nadirim.com/forum/post/13912

178. FeherloFeherlo Guard posted April 15, 2012 11:58 AM
  • A barátok meghívása gombot tegyétek légyszives máshova, vagy leginkább vegyétek le, vagy legalább legyen kikapcsolható az opciókban, mert nagyon zavaró, hogy a véletlen rákattintásoknál állandóan felugrál a popup.
  • A Menü gombhoz vagy a karakterlapra remek lenne egy opció ami a Quest progress oldalra visz közvetlenül.
  • A gemes itemeknek külön fül és mondjuk 20%-os áron gemért eladás opció nem maradhat ki semmilyen ötlet felsorolásból
  • A Rinó Táborhoz szeretnék kérni egy Karaván pontot.
  • Remek lenne, ha lennének dínárért vásárolható 25 és afölötti szintű companionok.
http://nadirim.com/forum/post/13919

179. TomassoTomasso Bandit posted April 15, 2012 03:52 PM in reply to Carnivale's post
Originally Posted by Carnivale »Gem-es cuccok visszavásárlása gem-ért.
Jó lenne egy gem-kereskedő, akinek akár fél áron visszalehetne adni a gem-ért vásárolt fegyverzetet, amire nincs már szükség és nem is akarom a zsákot azzal foglalni. A dinár értéke jóval kevesebb, mint a gem-hez való hozzájutás ára.
A dinár értéket is lehetne esetleg emelni a 10x-ére, de a gem-nek jobban örülnék.

Csak támogatni tudom!!!

Decemberben ígérték a fejlesztők, hogy a megunt-gyengébb GEMS-es cuccokat el lehet majd adni fele annyi GEMs-ért!
Hol áll ez a fejlesztés? Miért nem készült még el?
http://nadirim.com/forum/post/13929

180. FeherloFeherlo Guard posted April 16, 2012 12:14 PM
Kedves fejlesztők legyetek kedvesek átalakítani a csatába belépés módját. Jelenleg nem igazán tudom milyen rendszer szerint kerülnek be a csatatérre a játékosok a csatákba, viszont az esetek 99%-ban az első körüket tétlenül töltik, aminek a következményei az olyan rendkívül idegesítő és szükségtelen jelenetek, amikor egymás után 4-5-6 játékos lép a csatába, hogy aztán az első körükben cselekvés nélkül elvérezzenek. Ez nagyon egyszerűen elkerülhető lenne és nagyban csökkentné az felesleges káromkodások számát, hogy ha a csatába csatlakozó játékosok minden esetben azonnal cselekvési lehetőséggel együtt lépnének be a csatába.
Köszöntem.
http://nadirim.com/forum/post/13947

181. AthanatoszAthanatosz GM posted April 16, 2012 12:25 PM in reply to Feherlo's post
Ez azért van így mert alacsony a gyorsaságuk...
Amúgy én még írtam anno hogy legyen egy gyülekező szoba ahnan egyszerre tudnánk belépni és akkor ott még a segítőket is tudnánk variálni...
"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke..."

-We don’t ban players, players ban themselves.-
http://nadirim.com/forum/post/13948

182. Bubo CupropenisBubo Cupropenis Bandit posted April 16, 2012 01:01 PM in reply to Feherlo's post
Ez a probléma tényleg nagyon idegesítő.
Engem pl. Vérszakáll 10 esetből 6-szor lecsap még mielőtt sorra kerülnék.

Könnyedén elkerülhető lenne ha a pálya széléről a táblára csak akkor kerülnénk be ha rajtunk a sor.
A partvonalon várakozó játékosok belépési sorrendjét pedig ugyan úgy a gyorsaság határozná meg egy adott körön belül.

Ez egy egyszerű és jó megoldás lenne, ami ráadásul csak minimális változtatásokkal járna.
"Most homlokunkon győztes koszorú,
Diadalemlék csorba fegyverünk"
http://nadirim.com/forum/post/13949

183. BigZoleeeBigZoleee Bandit posted April 17, 2012 09:27 AM
Bubo Cupropenis tökéletesen látod a problémát. Nekem 2175 a HP-m.
Volt hogy mire sorra kerűltem 600 lett mert megcsapkodtak. Igaz hogy zsivánnyal vagyok és akkor egyből használni kell a gyógyulást segítő varázslatokat de akkor az a kőr már el is ment arra.
Sőt lehet hogy a második kört már meg sem érem hogy üthessek mert mire sorra kerülök már nincs kit ütni

Tehát ez elég nagy gond. Igen akkor rakjon be a pályára mikor én kerülök sorra!!!
http://nadirim.com/forum/post/13979

184. BetahabBetahab Bandit posted April 24, 2012 10:08 PM
Hát én nem rajongok az ötletért h csak akkor kerüljek fel ha én jövök...engem is ütöttek ki többször, de ha nem vagy fent a többiek által elnyomott élet- védelem stb. növelés se vonatkozik rád. Pl ha csapatba megyek akkor próbálok úgy időzíteni h mindenki fent legyen és úgy tolom ezeket, így mindenki kapja a pluszt, aminek zsiványként is bölcsként is örülök ha kapom....
http://nadirim.com/forum/post/14165

185. AthanatoszAthanatosz GM posted April 25, 2012 03:43 PM
Sziasztok

Én már javasoltam hogy lehetne egyfajta előszoba a csatához ahol meglehetne beszélni a taktikát elküldeni a társakat vagy akár sorrendben helyet átengedni de a legjobb az lenne ha egyszerre léphetnénk csatába be innen...
"Hogy eltöltsem e csevegő időt-úgy döntöttem, hogy gazember leszek s utálom e kor hiú gyönyörét."

"Közgazdaságtanból jól megtanultam, hogy mindennek megvan az ára és a helyettesítő terméke..."

http://nadirim.com/forum/post/14182

186. overfrozenoverfrozen Bandit posted April 27, 2012 04:49 PM
Sziasztok, ez nem panasz ( de ott is megtalálható, hogy biztosan olvassa mindenki, akit érint) lesz véletlenül sem, de kicsit TEGYÜNK rendet ebben a káoszban, ami a karaktereket illeti.

Az utolsó előtti patch után bárki bármit is mond, a bölcs karakter jobb lett, bár még közel sem megfelelő, DE már azért jól lehet vele dolgozni, csak még igen korlátozottan, mert még igen csak gyengécske
Amostani patchről nincs mit mondanom, még nem tűnt fel semmi kiugrás se le, se fel
DE:
Nem a bölcsekről, vagy zsivikről vagy harcosokról lesz szó, hanem a játék lényegéről!
Ez érinti a játékosokat, és a fejlesztőket is egyaránt, így az ötletek részbe is átemelem ezt az írást.

Először is:
- mindenki szemléli valahonnan, és igaza is van onnan nézve, tehát nem vitatom az érveket senki részéről.

Olyan nézőpont kellene, mely felette áll ezeknek, és mindet magába foglalva egy olyan megoldást javasol, ahol MINDENKI elégedett.
Ezt próbálom felvetni, és örülnék, ha mindenki TÁMOGATNA, beleértve a fejlesztői gárdát, is, akik igazán jó munkát végeznek, de nyilván nekik is van elképzelésük a dolgokról, és azért övéké az ELSŐDLEGESSÉG, ami nem is vita téma, remélem ezzel mindenki egyet ért.

Tehát, akkor nézzük mi is van....

Tények:
Harcos erős, és lassan egyedül is boldogul akármilyen ellenfél ellen. Tud tisztítani, gyógyítani, sok extra lépése van nagyokat, és kriteseket üt. TETSZIK, nagyon jónak tartom a karaktert, példa értékűnek, AMIVEL arra célzok, hogy a maga szempontjából a zsiviket, és a bölcseket is ILYLEN szintűre KELL felhozni.
Ettől CSAK :
1. érdekesebb lenne a játék
2. variábilisabb: látható lenne hgy ugyanúgy elbánik minden karakter az ellenféllel, DE másképp, ami TÖBB és érdekesebb látványosságot adna a játéknak, ugye? És pont ez lenne a játék lényege.
3. és mindenki elégedett lenne
4. A nadirim lehetne az egyik olyan játék, ahol a bölcsek és egyéb karakterek is erősek

A nézőpont, ami igazán problémát okoz az ez, amit jelenleg nagyon sokan, talán mindenki fenntart AUTOMATIKUSAN, az ez:
Harcos erős,
zsivi gyengébb, de még elég erős, közepes,
bölcs: gyenge mint a harmat, varázsolgat , pátyolgat másokat…

Akkor tisztázzuk rendesen a lényeget, ami ez: HARC.
A harcot úgy lehet megnyerni, hogy SEBEZ a karakter, azzal, hogy gyógyít, védekezik, NEM NYERHET.

Az, a nézőpont, amivel mindenki elégedett lenne, és ami sokkal inkább megfelel a valóságnak, függetlenül attól, hogy ez játék az ez,
Mindhárom karakter ugyanúgy képes sebezni, védekezni, gyógyítani, CSAK másképp csinálja, más skill-jei vannak, DE csak ennyi a különbség.

Ez megfelel ennek röviden, hogy minden karaktert egyforma szintűre kell felhozni, és akkor rendben minden.

Arról a téveszméről, hogy a varázslatokkal harcoló gyenge csak annyit, hogy a legpusztítóbb fegyver is energia sugárzással megy, lásd az atomot, neutron bombát, vagy a sci-fikben csak gondolj a császárra a star-warsból, karakter szempontból bölcs lenne…

ÉS, most csak úgy őszintén válaszolja meg mindenki magának:
Ha belép valaki egy harcba, akkor nem győzni akar??, DE!!, és ahhoz SEBEZNI kell.

A pontosság kedvérét:

1. sebzés: e nélkül lehetetlen győzni
2. védekezés: szükséges a sebzés utén a legfontosabb, hiszen, ha lecsapnak mielőtt sebeznél annyi.
3. krit: hatékonyságot visz be, a sebzést támogatja, sokszor elengedhetetlen erős ellenfeleknél
4. gyógyítás: a védekezést támogatja, és erős sebzésű ellenfeleknél elengedhetetlen.
5. mágia: ez elvben bármire hathatna, az elképzeléstől függ, hogy működik, bármit képes támogatni sebzéstől a kriten át a védekezésig, gyógyításig, ÉS egyben látszik ez:
A MÁGIA nem gyógyítás, hanem ÁLTALNOS képesség, mely akármilyen formát tud ölteni:
Sebzés, védekezés, krit, gyógyítás, vagy csak ezek támogatója, tehát ez a legáltalánosabb dolog, és bármely karakter osztálynál lehetséges lenne a jelenléte.

A bölcseket nyilván jobban ismerem, amellett, hogy a
zsiviket, és a bölcseket jó lenne a harcosnak megfelelő szintre hozni,

A bölcsek esetében ez lene a javaslatom, ami használhatóbbá és erősebbé tenné a bölcs karaktert:
A talizmán legyen igazán talizmán, amin ezt értem:
A meglevő bónuszaihoz + bónuszokat kellene tenni:
- +1 cselekvés
+ 4 körre:
- 50% sebzés , 40% krit, 40% védelem, mindenképpen lényegeges, 20-30% sebezhetőség minden ellenfélre
Ezzel jobban lehetne használni, és a mennyei tüzet, vagy ármányos tüzet is lehetne használni, mert azt szinte nem tudom használni, mert NINCS RÁ idő, mert lekalapálnak és a tuningba nem fér bele, mert gyógyítgatni kell, vagy menekülni a gyengeség miatt…

Remélem lesz ebből valami, ami aztán mindenkinek örömöt okoz

Tisztelt fejlesztői team, remélem, az ötletem elég jó, hogy megfontolásra találjon,

Last modified by overfrozen at April 27, 2012 04:51 PM.

http://nadirim.com/forum/post/14268

187. ColdvortexColdvortex Bandit posted April 27, 2012 06:22 PM in reply to overfrozen's post

http://nadirim.com/forum/post/14271

188. PadmePadme Vagabond posted April 27, 2012 08:03 PM in reply to overfrozen's post
Sziasztok!
Támogatom Over ötletét! Amúgy a zsivány erősebb lett érezhetően. De önállóan is jó lenne legyőzni a kemény ellenfeleket.
http://nadirim.com/forum/post/14275

189. MordusMordus Berserker posted April 27, 2012 08:12 PM in reply to overfrozen's post
Alapvetően egyetértek azzal amit írtál, egy apró észrevételt tennék hozzá az alábbi mondatodhoz.
Originally Posted by overfrozen »4. A nadirim lehetne az egyik olyan játék, ahol a bölcsek és egyéb karakterek is erősek
Jelenleg a Nadirim az egyetlen olyan játék ahol ekkora különbségek vannak a karakterek között. 2 megoldás van:
  • Az egyik az amit te is írtál, h mindenki tud mindent csak más skillekkel.
  • A másik az, hogy megmarad ez az irány csak mindegyik karakternek fel kell erősíteni azt a részét ami megkülönbözteti a többitől. A lényeg, hogy a solo mobokkal és küldetésekkel egyformán jól tudjanak boldogulni. Viszont itt akkor tényleg az legyen, hogy különbözőek legyenek a karakterek. Ezzel a kijelentéssel valószínű nem leszek túl népszerű a harcosok körében. Szóval a harcosok és a zsiványok ne gyógyítsanak (Esetleg a hp kiáltás olyan formában maradna meg, hogy csak a max hpt növeli meg az aktuálist nem). Ők kapjanak más túlélő skilleket, hogy konkrétat is mondjak, a zsivány kapjon több kitérést meg kábítást, a harcos kapjon több védekezés növelő képességet esetleg sebzés elnyelő skillt. De ezek szerintem nem új dolgok más játékokban ez már nagyon jól ki van találva.
Szóval a lényeg, hogy a játék solo része mind 3 karakternek egyformán jól menjen a csoportos szörnyek és bossoknál meg legyenek a karakterek jobban egymásra utalva (bossok lehetnének immuninsak a stunra stb.), ezalatt azt értem, hogy 4egyforma karakterrel ne lehessen legyőzni egy bosst és akkor tényleg beszélhetnénk taktikáról, mert jelen esetben az a taktika, hogy vigyük le a védekezést 0-ra azt had szójon a morál. De ha ez nem megy vagy nem tetszik a népnek akkor marad az A verzió legyen mindenki harcos-pap-tolvaj csak más skinnel még az is jobb lenne mint a jelenlegi helyzet. Ez az utolsó mondta fú de magyar volt mi? Lehet savazni.

Last modified by Mordus at April 27, 2012 08:13 PM.

http://nadirim.com/forum/post/14276

190. ArsalanArsalan Bounty hunter posted April 27, 2012 08:20 PM in reply to Mordus's post
Szerintem nem kell savazni, bölcs meglátások egy bölcstől.
http://nadirim.com/forum/post/14277

191. overfrozenoverfrozen Bandit posted April 27, 2012 08:24 PM
Sajnos valamiért nem tudom editálni a saját beírásom, így ide teszem be amit kifelejtettem:

Kedves fejlesztő team, a 30-skillre:
Esetleg kaphatnánk, egy 3 körös krit ütést?, nagyon hasznos lenne, és jól nézne ki

Remélem nem csak nekem tetszik ez az ötlet majd
http://nadirim.com/forum/post/14280

192. TimtollTimtoll Bandit posted April 27, 2012 09:08 PM in reply to overfrozen's post
Sziasztok,
elöljáróban megértem a bölcsek lázongását mivel nekem is van 31 szintnyi bölcsem, de azért a 10. szintű bölcsbe azért nem nagyon fér bele az, amit leírtál a Talizmános példádban, esetleg majd 30. szinten, ott OK.

De ami megoldás lehet szerintem, hogy
- a mágia értékét MINDEN sebző varázslatnál vegyék figyelembe nem csak annál a párnál amelyiknél a leírásban is szerepel (most hirtelen csak a napkitörés és a teleport ugrik be),
- vagy a mágia értékéből is származtassanak egy %-os értéket, mint minden más tulajdonságból, és normál kritikus esetén a sebzés 2x-es (azaz pl. 50% krit esetén valószínűleg minden 2. körben dupla sebzés van), 'mágia'-kritikus (vagy nevezzük bárhogy) esetén a sebzés 3x-os (azaz pl. 12,5% 'm'krit esetén valószínűleg minden 8. körben a sebzés tripla) legyen.
- személy szerint még 1-2 megidézés jellegű skillnek (ld. kukac) jobban örülnék, a játék hangulata djinnt kívánna, de bármi hasznos lény jól jönne
- vagy egy Megátkozás jellegű skill, ami hasonló, mint az Áldás, de az ellent sebzi 3 körig minden körben 1 előnyös hatást eltávolít róla és 1 körig a körülötte állók kritikusra kapnak bónuszt (csak a mértéket kellene jól belőni), ez persze nem oldja meg az alapproblémát
És IGEN, a játék közben a játékos igenis lássa a bölcs mágia értékét, mert ez ugyanolyan fontos neki mint pl. a harcosnak védelem.

Amiben biztos, hogy a fejlesztők olvassák az ötleteinket, de visszajelzés alig van.
Ha mindenki nevében kérhetem Kedves Fejlesztők, legalább privát levélben írjatok az ötletgazdának, mert aki veszi a bátorságot és ír, előtte már nem keveset gondolkodott a témán és ennyit legalább megérdemel. Lehet, hogy a közös gondolkodásból kisül valami nagyon jó dolog. Nem gondolom, hogy ez (mármint a válasz) vége láthatatlan levelezést jelentene mindkét fél részéről.

Ha már így belejöttem...
- Jó lenne ha az aktuális patch száma a képernyőn is látszana, pl. a belépéskor (mert nem mindig lehet majd viszonyítani ahhoz, hogy van-e a rinótábornál tevés vagy még nincs, mint most). Ide tartozik még, hogy a Hírekben szereplő patch "tájékoztatóban" leírhatnátok, hogy mikor fog a patch élesedni.
- a bombán kívül jó lenne a zsiványnak egy olyan skill, ami több ellenfélre is hat (igen, esetleg tisztíthatna is - ha már van ilyen skill 1 társnak).
- legyen egy olyan 'skill-tesztelő-hely (pl. aréna), ahol anélkül lehetne tesztelni a skill fejlesztéseket, hogy a játékosnak pénzt (igen, a gem pénzbe kerül) kellene vakon áldozni rá (persze a loot és az xp ilyenkor felejtős). (Az itteni harcok nyomon követésével pedig a fejlesztés/skill-egyensúly is könnyebb lenne részetekről)
- Visszatérve a bölcsre, mert onnan indultunk... El tudnám képzelni a bölcset időmágiával, azaz a skillek újratöltődése 1 körrel kevesebbet venne igénybe minden pont 'ketyegő' skill esetében. Persze a 'cooldown'-t jól kell belőni...

Az utolsó megjegyzés:
Az oké, hogy 1-2 lény szabad akcióként teleportálgat, vagy +300%-ot kap sebzésre, de az azért durva, hogy egy lény 3-at mozog majd skillt használ, és megint 3-at mozog, majd a felbuffolt skillel még támad is...

Kedves Xib, ha privátba szeretnék írni hasonló (=fejlesztéssel kapcsolatos) témában kinek lehet írni (hogy ne kelljen senkinek postásságot vállalnia)?

Köszi mindenki figyelmét,
Ti/To/Go/Zu/ZpZ
http://nadirim.com/forum/post/14281

193. DemoniaDemonia Bandit posted April 27, 2012 09:35 PM
Ha már ötletlatolgatás van, illetve a kasztok nehézségi szintje van, akkor legyen elhatárolva, hogy a könnyű szintű kasztok X szint után ne tudjanak fejlődni és X szint feletti mobokat ne tudjanak ölni, ugyanígy a közepes és nehéz szintű karakterek esetén is, vagy ne kasztokra bontsák a nehézségi szintet, hanem ki lehessen választani az elején, hogy milyen nehézséggel megy, hasonló elvek esetén. Vagyis a könnyű pályát választók korlátozva legyen szintileg.

Másrészt hülyeségnek tartom kasztosítani a nehézségi szinteket a játékban, mivel nem mindenki nagy álma, hogy harcos, vagy fizikai kaszttal szeret játszani.
http://nadirim.com/forum/post/14283

194. ColdvortexColdvortex Bandit posted April 28, 2012 12:05 AM in reply to overfrozen's post
Én még nem értem el a 30-as szintet, de a körönkénti KRITIKUS jól hangzik.
http://nadirim.com/forum/post/14286

195. overfrozenoverfrozen Bandit posted April 28, 2012 12:39 AM
Az itemek tárolása.

A régi struktúra jó volt.
Külön egységekre bontva a sapka, kar, fegyver mellvért, vállvédő, lábbeli ....

Jó lenne ez újra így lenne, és + ehhez képest:

Lehetne külön a gémért vett cucc, ÉS lenne egy favorit rész, ahol a zsákményolt cuccokból lehetne tárolni azokat, amit valamiért tartogatni akar a játékos, és ami meg sem jelenik a kereskedőnél, hogy véletlen se lehessen eladni:

ÉS:
igen nagy segítség lenne egy kijelölés, vagy valamilyen globális eldobási lehetőség, mikor cuccokat kell dobálni.

De lene egy másik megoldás is:
Bizonyos mennyiségű dinárért lehetne KÖZVETLEN kereskedői vonalat bérelni pár alkalomra, pl. 100 dinárért, 5 alkalommal távolról, helyben lehetne eladni , venni cuccokat...

Vagy bizonyos %k fejben lehetne megtenni ezt...
http://nadirim.com/forum/post/14287

196. marvinandcomarvinandco Bandit posted April 28, 2012 12:47 AM in reply to overfrozen's post
én 1et értek overfrozen-el. :-)

és először is 1példa:
vmelyik nap épp nem volt semmilyen kuldeteses hangulatom és gondoltam most, hogy már 27es bölcs vagyok beprobalkozom az ennahar kornyeki bossoknál,
hat egyik se ment 1szeruen, de ki tudtam taktikazni szép sorba mindet, aztán eljutottam a 12es szintu melyseg csontlidérce nevu gyikhoz az o kis huszonxezres hpjaval, na gondoltam ezzel el leszek 1 darabig, de nem okozhat gondot, hát okozott ...... kb a 80xedik kornel kiszalltam, mert lehetetlen lett volna. aztán kértem segitseget, kaptam is, jött egy harcos, és vele max 15 kor alatt végeztunk is!!!

a probléma abban van jelen esetben, hogy képtelen voltam annyit sebezni rajta, amennyit az felgyogyult.
sztem ez elég gáz, mert az oké hogy a bossok csapatra vannak kihegyezve, de azért 27esként a 12es bosst hadd tudjam már legyozni akárhány körig is tartson.

sztem megoldast a bolcsek problémájara 2 dologgal lehetne gyorsan és viszonylag 1szeruen megoldani:
- mindenfajta sebzesuket meg kellene novelni (duplazni, esetleg triplazni, a szazalékolat is)
- illetve a mágia értékuket belevenni vhogy (ahhoz nem értek hogyan lehet kivitelezni) az összes skilljukbe, sebzesukbe, védekezesukbe, kritikusukba...... mivel mégiscsak varazslok vagy mi :-)

nekem amúgy a skillekkel semmi bajom, kicsit gyengek, de jok. :-)

csak remélni tudom, hogy ezek az ötletek amiket itt jo sokan felvetunk vhogy eljutnak a fejlesztokhoz is.... :-)

köszönom a figyelmet :-)
http://nadirim.com/forum/post/14288

197. FaizahFaizah Vagabond posted April 28, 2012 11:19 AM in reply to Mordus's post
Harcos karakter szemszögéből mondom a véleményem:

- ha a harcostól elveszik a gyógyulási képességeket, akkor automatikusan nagy hátrányba kerül a másik két kaszttal szemben. Jelenleg én mindig törekszem arra, hogy a harcot lehetőleg magas (fullos) HP-val fejezzem be, hogy könnyen kezdhessem a következőt. Ha a harcos nem tud majd gyógyulni harc közben, állandóan a gyógyitalokra fog szorulni, miközben a másik két osztály nem.
- nem értek egyet azzal a szemlélettel, hogy a szóló mobok és szóló küldetések legyenek egyszerűbbek, a bossok meg verhetetlenek akkor, ha ugyanaz a karakterosztály állítja ki az ellenfeleit. Miért olyan elképzelhetetlen, hogy négy harcos, vagy akár négy bölcs elintézzen egy bosst (és esetleges csapatát)? Egy jól kiegyensúlyozott (pl. 2 harcos, 1 zsivi, 1 bölcs) kis négyes most is sokkal hatékonyabb a bossokkal szemben, mint az unipoláris, egyoldalúan összeállt csapatok. Ez pont az eltérő képességek és stunok hatása. Szvsz nem kéne ezt fokozni olyan mértékig, hogy a vegyes csapat is alig boldoguljon. Mert az lesz, ha a bossok immunisak lesznek a stunokra.
- az is taktika, hogy vigyük le a védekezését, aztán üssük. Harcos taktika, ami egyszerű, nem kíván sok fifikát, de a harcosok ezt tudják. Sokkal szebb, olykor bravúros taktikai megoldások is vannak, ha vegyes a csapat. Pl. nézd meg egyszer, mire képesek akár a kisebb harcosok is egy bölcs támogatásával a Viharlovasoknál. Tegnap nekem volt szerencsém megcsodálni nem egy ilyen menetet. De engedtessék már meg, hogy a játékosok variálhassák az egyszerűséget és a szépséget, ízlésük, vagy pillanatnyi lehetőségeik szerint. Mert az milyen lenne már, ha pl. a harcosok sorba állnának egy-egy bossnál csak azért, mert épp nem jár arra elég bölcs vagy zsivány?

Overrel értek egyet: a harcos jelenleg példaértékű, és a zsiviket és a bölcseket kéne hozzájuk igazítani, nem a harcost lerontani.
http://nadirim.com/forum/post/14292

198. ColdvortexColdvortex Bandit posted April 28, 2012 01:52 PM in reply to overfrozen's post
Jah...az jelenlegi item tárolás káoszos. Az eredeti SOKKAL JOBB volt.
http://nadirim.com/forum/post/14296

199. WraithQueenWraithQueen Vagabond posted April 28, 2012 03:07 PM
Ezaz Over!!
Teljesen egyetértek az ötletekkel, meg az itemek tárolásával és a 30. szint esetleges újításával is
ezzel tényleg csak jobb lenne a játék

http://nadirim.com/forum/post/14297

200. AthanatoszAthanatosz GM posted April 28, 2012 03:17 PM
Sziasztok néhány gondolatot fűznék hozzá az eddigiekhez:

Tárhely és Gemes cuccok:
Reálisan nézve soha nem fogjuk tudni őket visszaváltani és másnak odaadni de én már azzal elégedett lennék ha az áruk X%-ért kapnánk erősítőket vagy gemes segítőtársakat.... Tárhelynél meg ha megoldható lenne hogy a gemes cuccok külön fülre kerülnének sokkal könnyebben tudnánk beosztani és az alap 40 hely úgy már szerintem bőven elég kell hogy legyen...( én most felhúztam egyéb okokból 80ra akció alatt de előtte is elég volt) aki meg gyűjtögetni akar tárgyakat az vegyen térhelyet szerintem...

Bölcs gyengesége:
mivel mostanában ez van szinte minden magyar fórumon ( és néhány angolon is) és eddig is volt ötletelés ehhez leginkább csak annyit fűznék hogy a bölcsön illetve annak képességein kéne változtatni és nem a tulajdonságokon( kiv. talán a mágia) vagy más kasztokon mert akkor meg mások kezdenek el panaszkodni... Emlékszem amikor a mi magas sebzésünket és védelmünket csökkentették majd a felére nekünk is sokat nehezedett a helyzet mégis valahogy a skill kombinációkkal vissza tudtuk hozni a helyzetet nyerő állásba..

Segítség, taktika:
Igen talán ezek megosztása és felposztolása segíthetne sokaknak.
Voltszerencsém nagyon sok jó játékost és technikát megismerni és vannak bölcsek akik még nem posztoltak elégedetlenséget sugalló írásokat.. Vagy mert nem akarnak vagy mert van megoldásuk a helyzetre.. Érdemes lenne egyfajta brainstroming keretében különféle ötleteket és taktikákat össze írni bölcseknek....( nem igazán ide tartozik de leírom: A védekezés leszedésről és utána moráltörőről meg annyit hogy vannak ellenfelek ahol ez nem működik vagy más fajta előkészítést igényel. Ettől függetlenül ez az alapja szinte minden támadási taktikának harcossal nagyon mást normál ellenfelek ellen nem kell illetve skill sorból mást nem is lehet, de ezt kell tenni máshol is mert akármilyen erőset üt egy zsivány vagy bölcs 50-60 védelem ellen sokat nem ér... )

Egyéb ötletek:

Szociális, alkotó természetű lehetőségek és azok hiánya...
Lehessen alkotni tárgyakat főzeteket boostereket stb,stb...
itt talán a bölcsek is tudnának egy nagyot hasítani és lenne értelme a dinárnak...

Párbajban lehessen 2-2 3-3 illetve 4-4 ellen küzdeni...
és az érte járó xp-n emeljenek még ha így energiába is kerülne a párbaj...

a segítő társak ne ruhaként jelenjenek már meg hanem +skillként és a csata közben lehessen megidézni őket ne a helyet foglalják...több fogyna belőlük így (esetleg bölcsek lehetne több társ idézése. Mindenkinek csak 1 gombja lenne rá bölcsnek meg 3 ha már gyengébbek legyenek alternatív erőforrásaik( lsd: boosteres ötletem..)

harcba tudjunk egyszerre belépni már az 1. körben is...

tekintve hogy most szintenként kapunk skill pontot és 5 szintenként +képességet mi lesz 32. szinten ahol a gemet vásárlók már felfejlesztettek mindent és csak gyűlik pluszba a skillpont 35. szinten új képesség hozzá 4 képesség ponttal.. (nem lehetne akkor elkezdeni fejleszteni a másik oldalt is tekintve hogy a megegyező skillek hatásai nem adódnak össze?

Kaphatnánk társnak hátasokat? nm kéne hogy tudjon harcolni csak lehetne így venni a plusz tárhelyet és gyorsdítana némit az alapmozgásunkon....( csacsi öszvér teve ló ökör stb stb...)

http://nadirim.com/forum/post/14298
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12